urmări tragice

FOTO// O femeie însărcinată din Ungheni a decedat după ce a fost lovită de o mașină

Victoria Muntean

„Tânărul în vârstă de 19 ani, originar din localitatea unde s-a produs tragedia, se deplasa la volanul unui automobil de marca Volkswagen, cu plăcuțe de  înmatriculare din Italia, când, preliminar s-a stabilit că din cauza ceții nu s-ar fi ispărvit cu conducerea și a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe contrasens și a lovit femeia în vârstă de 31 de ani care în acel moment traversa strada în afara trecerii de pietoni. Ulterior, mașina a derapat de pe traseu și a ajuns într-un gard, iar femeia a fost transportată la spitalul raional Ungheni și internată în secția reanimare unde, din nefericire, atât ea cât și fătul său, au decedat”, a spus Mariana Bețivu, ofițer de presă al IGP.

Reprezentantul IGP a ținut să adauge că șoferul nu era în stare de ebrietate, dar nici nu deținea permis de conducere. Poliția din Ungheni a pornit o cauză penală conform art. 264 al. 3 C.P. al R. Moldova, iar tânărul de 19 ani urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în fața instanței, conform legislației în vigoare acesta s-ar putea alege cu o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a mai conduce mijloace de transport.

„Venea de la spital unde a făcut niște investigații medicale și a fost lovită de un automobil la volanul căruia se afla un tânăr de la noi din sat. Nu știu cum s-a întâmplat accidentul, dar lumea din sat zice că el mergea cu viteză. Era o femeie cumsecade, lucra ca psiholog la liceul din localitate, iar soțul ei lucrează la Poliția de Frontieră. Creșteau împreună doi copii și-l așteptau pe cel de-al treilea. Ea era însărcinată în cea de-a 35-a săptămână”, a mai spus o femeie din satul Măcărești.

În urma impactului, victima a fost transportată la spital cu diverse traumatisme, însă din nefericire medicii nu i-au putut salva viața, iar aceasta a decedat pe patul de spital