AUR MITROPOLIE

FOTO// Parlamentari AUR, în vizită la Mitropolia Basarabiei de Sud

Corina Bezer

În cadrul întrevederii, care a avut loc la Cahul, oficialii au discutat despre soarta mai multor cimitire ostășești de pe teritoriul Republicii Moldova, importanța continuării proiectelor sociale și de menire spirituală pe care și le propune Mitropolia Basarabiei în acest an și modalitatea prin care se pot implica parlamentarii români în acest sens. 

AUR MITROPOLIE

„Credința este cartea de vizită a neamului românesc, iar acest lucru ar trebui să constituie un imbold pentru susținerea bisericii românești în Republica Moldova și implementarea mai multor proiecte dedicate promovării credinței în rândul tinerei generații”, a declarat parlamentarul AUR, Ciprian Ciubuc. 

„În cadrul întrevederii, am convenit să susținem toate inițiativele Bisericii Ortodoxe Române și sperăm foarte mult ca și celelalte forțe politice să ne urmeze exemplul”, a punctat parlamentarul AUR, Andrei Busuioc.  

AUR MITROPOLIE

„De-a lungul anilor, am fost martori la provocările cu care s-a confruntat Mitropolia Moldovei. În cei mai grei ani ai istoriei, credința a salvat acest popor și este de datoria noastră să fim alături de biserica românească din Republica Moldova”, a declarat deputatul român, Boris Volosatîi. 

„Este absolut necesar să susținem Mitropolia Basarabiei prin deschiderea mai multor biserici românești în Republica Moldova. Fiind consilier în satul Aluatu, raionul Taraclia, întreprindem toate demersurile necesare pentru ca acest scop să devină realitate în acea localitate din sudul țării. Ne-am bucurat foarte mult de deschiderea manifestată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, cu care am discutat o mulțime de proiecte sociale foarte necesare pentru creștini”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP” și consilier al deputatului Boris Volosatîi. 

AUR MITROPOLIE

Menționăm că în septembrie 2020, s-au împlinit 28 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei pe teritoriul Republicii Moldova, după ce aceasta a fost interzisă și prigonită de sovietici în urma ocupației Basarabiei și Bucovinei în 1940.