dd

(FOTO) „PROBE” cu un Mercedes! Numerele inedite ale unei mașini, care se plimba pe străzile capitalei

Corina Bezer

Bolidul, care are plăcuțe de înmatriculare inedite, și anume PROBE 0010, a fost surprins pe o stradă din capitală în această după-amiază. 

Potrivit oamenilor legii, în Republica Moldova, astfel, de plăcuțe de înmatriculare care conțin litere și cifre de culoare roșie, sunt provizorii. Sunt folosite pentru vehiculele radiate din evidența statului în cazul exportării definitive din Republica Moldova.

dd

Astfel de plăcuțe sunt eliberate agenților economici care au ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor rutiere, în vederea efectuării probelor solicitate de clienți.

Pentru a obține plăcuțe cu inscripția „PROBE”, solicitanții trebuie să depună o cerere la care se vor anexa copia actului constitutiv al societății din care să rezulte ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor rutiere și copia actului care atestă deținerea unui spațiu special amenajat pentru expunerea vehiculelor supuse vânzării. 

Tariful pentru eliberarea Certificatului de înmatriculare provizorie pentru probe este de 130 de lei, iar al plăcuțelor de 480 de lei, la fel ca în cazul celor cu numere obișnuite.

Certificatul de înmatriculare provizorie pentru probe este valabil timp de un an de la data eliberării și doar pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul expirării termenului de valabilitate al documentului, solicitantul este obligat să restituie autorității emitente plăcile de înmatriculare. Vehiculele care vor circula în baza certificatului de înmatriculare provizorie pentru probe nu vor putea efectua transport comercial de bunuri și persoane.

ss