Ajutor umanitar din România pentru Republica Moldova

(FOTO) România a oferit primul lot umanitar de produse alimentare Republicii Moldova

Corina Bezer

Ajutorul urmează să fie distribuit instituțiilor sociale (case de copii, școli internat, grădinițe, aziluri de bătrâni etc.), pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a Republicii Moldova.

 „Acum am înțeles ce înseamnă prietenul bun la nevoie se cunoaște. Nu ştiu o altă țară care să ne fi ajutat atât de mult ca România”, a precizat Viceprim-ministrul Gheorghe Brega.

La rândul său, Ambasadorul României, Marius Lazurcă a menționat că ajutorul din partea României nu se oprește aici. 

Vor mai fi încă 5 transporturi de zahăr, după care vom proceda la transportarea cutiilor individuale de alimente. De asemenea, vom încheia cu o acțiune complexă, și anume transportul a peste 16 000 de tone de păcură.

Ajutorul umanitar este transmis Republicii Moldova cu titlu gratuit. Guvernul României urmează să mai acorde ajutor umanitar în formă de pachete alimentare pentru familiile social vulnerabile, precum şi păcură destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.

România - Republica MoldovaRomânia - Republica MoldovaRomânia - Republica MoldovaRomânia - Republica MoldovaRomânia - Republica Moldova