S.A. „Apă-Canal”

(FOTO) S.A. „Apă-Canal”, despre sursa mirosului neplăcut din Capitală

Victoria Muntean

„Apă-Canal Chișinău” a venit și cu câteva exemple, drept dovadă. Un exemplu sunt circa 3 tone de resturi de la pește, care au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici, care se ocupă cu prelucrarea peștelui, au fost depistați chiar în sistemul de canalizare resturi de pește. Vorbim despre S.R.L. „Slavena Lux”, situat pe str. Valea Bâcului 1/1.

Un alt agent economic, care se face vinovat de situația creată, este și S.R.L. ,, Zernoff”. În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Vinovații de situația creată vor fi pedepsiți. Verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește.

Totodată, Agenția de Mediu a anunțat rezultatele analizelor de laborator în probele de apă, prelevate în data 30 august la Stația de epurare a apelor uzate din Chișinău. Acestea arată că sunt depășite valorilor-limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în corpurile de apă.