Scara de granit din Parcul „Valea Morilor”

(FOTO) Scara de granit din Parcul „Valea Morilor”, reconstruită cu susținerea financiară a României, a fost inaugurată

Corina Bezer

Reconstrucția obiectivului a început în luna mai 2018 și a constat în reabilitarea fundației și a pereților de sprijin ai celor 232 de trepte, amenajarea a patru căi secundare de acces spre scară, precum și montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED de-a lungul construcției.

Scara de Granit, Valea Morilor

Reabilitarea scărilor de granit a fost posibilă datorită unui grant de circa 920 mii euro oferit de Consiliul local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției. Alte 5 mln de lei au fost alocate din bugetul local pentru renovarea Scuarului dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în preajma scării de granit.     

Scara de Granit, Valea Morilor

La inaugurarea scării au fost prezenți mai mulți oficiali, inclusiv din România. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că această realizare completează multiplele proiecte desfășurate în țara noastră cu suportul României.

Scara de Granit, Valea Morilor

„Relațiile dintre Republica Moldova și România sunt unele speciale, bazate pe o comunitate de limbă, istorie, cultură și tradiții. Ele au la baza lor parteneriatul pentru integrare europeană a Republicii Moldova. Prin tot ceea ce facem, dorim să aducem un pic de Europă către dvs.”, a spus diplomatul. 

Scara de Granit, Valea Morilor

La eveniment a fost prezent și primarul sectorului 1 al municipiului București, Dan Tudorache, care s-a arătat mulțumit de lucrările efectuate.

Scara de Granit, Valea Morilor

„Am vrut să demonstrăm că noi, cei din București, cei din România, îi sprijinim pe frații noștri din Chișinău. Erau puțini cei care credeau în acest proiect. Sperăm și în continuare să putem sprijini astfel de proiecte”, a comunicat Dan Tudorache.

Scara de Granit, Valea Morilor