Marșul Tricolorului 26 martie 2017

(FOTO) Un tricolor de 100 de metri a fost întins de Ziua Unirii la Chișinău

Corina Bezer

 Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat sute de oameni care simt românește și își doresc unirea cu România. Marșul a început la Academia de Științe a Moldovei, iar participanții au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, unde s-au ținut discursuri patriotice și a avut loc un concert. „Trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”, „Uniți sub tricolor”, „Unire”, „Refuz, rezist, sunt anti-socialist” sunt doar câteva din lozincile scandate de unioniști în timpul marșului.  „Indiferent de timpul posomorât de afară, oamenii au ieșit în stradă pentru a cere unirea Republicii Moldova cu România. Suntem siguri că așa cum unirea s-a realizat în 1918, ne vom reuni și noi în curând cu Patria-Mamă. Suntem români și punctum, iar acest lucru nu-l poate nega nimeni”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Marșul Tricolorului 26 martie 2017

Ulterior, marșul a fost binecuvântat de un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei. La eveniment au participat mai mulți lideri ale mai multor formațiuni politice, precum și oaspeți din România.

Totodată, la inițiativa ODIP și Congresului Profesorilor, luni, 27 martie, pe zeci de instituții de învățământ din Republica Moldova, vor fi arborate tricoloare de minim zece metri.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Marșul Tricolorului 26 martie 2017Marșul Tricolorului 26 martie 2017Marșul Tricolorului 26 martie 2017Marșul Tricolorului 26 martie 2017Marșul Tricolorului 26 martie 2017