Caravana Unirii

(FOTO/VIDEO) Caravana Unirii a ajuns în raionul Anenii Noi

Corina Bezer

Voluntarii ODIP merg din casă în casă și vorbesc cu fiecare om în parte, informându-i cu privire la avantajele apropierii celor două maluri de Prut. „Au mai rămas zile numărate până la finele Caravanei Unirii, zile în care vom vizita raioanele Anenii Noi și Criuleni. În fiecare sat întâlnim oameni care simt românește și semnează pentru unire. Există și oameni sceptici, dezamăgiți sau care pur și simplu au fost manipulați de propaganda rusă. Cu toate acestea, rezultatele sunt vizibile, iar numărul unioniștilor crește”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „UNIREA – ODIP”.

Caravana Unirii

Caravana Unirii„Chiar dacă termometrele arată că avem parte de caniculă, nu ne oprește nimic. Scopul nostru e să informăm oamenii și să îi aducem acasă – în România Mare. Chiar și cei sceptici încep să realizeze că unirea este unica soluție”, a declarat Radu Pîslari, coordonator al Caravanei Unirii.

„Caravana Unirii este cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o până acum. Asta pentru că vara aceasta scriem istorie. Zilnic convingem oamenii că suntem români, vorbim limba română și trebuie să fim împreună cu frații de peste Prut”, a declarat Ionel Ețcu, voluntar ODIP.

Cei mai activi voluntari vor primi o vacanță gratuită la o tabără de odihnă din România.

Caravana Unirii

Amintim că în perioada 1 iulie – 10 august 2017, ODIP organizează cea mai mare Caravană a Unirii. Timp de o lună și jumate, voluntarii de la ODIP vizitează mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Criuleni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc. Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România.