Cu muzică patriotică şi panglici tricolore

(FOTO/VIDEO) Cu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia „UNIREA-ODIP” i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Corina Bezer

La monumentul Ion și Doina Aldea – Teodorovici, tinerii de la „UNIREA-ODIP” a organizat un omagiu de comemorare în memoria cuplului. Astfel, au fost distribuite panglici tricolore şi pliante informative, pe fundalul pieselor interpreților. Mai apoi, tinerii au depus o coroană la mormântul celor doi patrioţi ai neamului românesc, la Cimitirul Central din Capitală. 

Cu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia "UNIREA-ODIP" i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

„În anii de confuzie politică şi socială, de după revoluţia din 1989, ei au fost primii care au cântat despre limba română, despre fraţii de peste Prut şi despre Eminescu. Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost simbolurile românismului şi ale revenirii la valorile naţionale”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP”.

Cu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia "UNIREA-ODIP" i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Cu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia "UNIREA-ODIP" i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-TeodoroviciCu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia "UNIREA-ODIP" i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-TeodoroviciCu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia "UNIREA-ODIP" i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-TeodoroviciIon și Doina Aldea Teodorovici au murit într-un accident rutier în România, în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992, în timp ce se întorceau de la un concert. Maşina în care se aflau cei doi soţi s-a izbit violent de un copac.

Foto: Constantin Grigoriţă