ff

(FOTO/VIDEO) Da sau Nu Unirii? Astăzi s-a dat startul consultării publice cu privire la Unirea cu România

Corina Bezer

Cercetarea sociologică din Chișinău este derulată de experții Centrului Social-Politic European și va implica 500 de operatori de teren, care vor merge din casă în casă pentru a consulta fiecare locuitor din municipiul Chișinău.
Potrivit experților, în cadrul consultării, vor fi luate în considerație toate răspunsurile adevărate, sincere sau nu. Întrebarea va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns, iar chișinăuenii vor putea alege pe cea care corespunde opiniei lor cu „DA” sau „NU”.

Da sau Nu Unirii

Președintele Centrului Social-Politic European, Gheorghe Costandachi, a declarat că această consultare publică reprezintă unul din cele mai importante evenimente pentru societatea din Republica Moldova.

Nu este niciun secret că societatea este împărțită în două mari tabere, care sunt pro Unirea Republicii Moldova cu România și care sunt contra. Va fi efectuată evaluarea maximă și planificăm să consultăm până la 100 de mii de persoane, locuitori ai municipiului Chișinău. Această cercetare nu are niciun aspect politic, fiind echidistantă, liberă, obiectivă și neutră, a declarat Costandachi.

Da sau Nu Unirii

În cadrul exercițiului, atât în Chișinău, cât și în suburbii vor fi deschise centre de consultare, unde cei interesați să participe la studiu vor putea să își exprime opinia în legătură cu Unirea. Mai multe detalii, aflați pe platforma DECID.MD.

Da sau Nu Unirii

Sursa foto: privesc.eu