7 aprilie 2009

(FOTO/VIDEO) Flashmob inedit la împlinirea a 11 ani de la protestele din 7 aprilie 2009

Corina Bezer

Pentru a respecta prevederile autorităților în perioada de pandemie, unionistul a venit singur în fața clădirii Executivului, pentru a aduce un omagiu tinerilor care au fost torturați și uciși în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. 

„La 11 ani după evenimentele tragice din 7 aprilie 2009, în care tinerii au luptat pentru libertate și democrație, torționarii acestora nu sunt pedepsiți nici astăzi. Mai mult decât atât, spre regret, cei împotriva cărora au luptat și și-au jertfit viața și sănătatea, astăzi ocupă cele mai înalte funcții de conducere, precum Dodon, Grecianîi și alții. Avem datoria sfântă să ducem lupta mai departe și să scăpăm pentru totdeauna de această nomenclatură comunisto-socialistă, pentru ca jertfa tinerilor să nu fie în zadar”, a declarat președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

7 aprilie 2009

Meționăm că până în prezent, torţionarii nu au fost pedepsiţi, iar Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO în mai multe cazuri legate de 7 aprilie.

Tot astăzi, unionistul a fost la Cimitirul Central din capitală, unde a depus flori și a adus un omagiu regretatului compozitor și interpret patriot, Ion Aldea-Teodorovici, care ar fi împlinit astăzi 66 de ani. 

7 aprilie 20097 aprilie 2009