(FOTO/VIDEO) Mitropolia Basarabiei ajută refugiații din Ucraina

Corina Bezer

Preoții din administrația Arhiepiscopiei Chișinăului în colaborare cu Mănăstirea Cetățuia din Iași au demarat o campanie de ajutorare a refugiaților veniți din Ucraina.

Un nou lot de ajutoare a ajuns la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău ce a fost deja trimis spre postul vamal Palanca prin intermediul Părintelui Roman Cuțitaru care, de câteva zile, împreună cu întraga sa familie și cu enoriașii din parohie, desfășoară o activitate deosebită în ajutorarea refugiaților.

Au fost trimise pături, haine, perne, alimente, medicamente, produse de igienă și o sumă de 3 200 roni pentru a fi transmiși celor care nu au apucat să ia cu ei nimic.

În continuare, la Mănăstirea Cetățuia din Iași, se strâng astfel de produse de la oamenii de bună credință din Iași și din împrejurimi.

Totodată, prin apelul făcut de părintele paroh Huluță Saftiuc Sorin George și cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, credincioșii din Soroca s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul refugiaților ce fug din calea războiului din Ucraina.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropolia Basarabiei a devenit un punct de colectare unde s-a strâns până acum peste 2 tone de produse alimentare și produse de igienă.

Zilnic se distribuie între 80 și 100 de porții de hrană caldă ce este pregătită de gospodinele din Soroca la cantina parohială.

De asemenea celor cazați temporar în casele creștinilor le sunt asigurate trei mese pe zi, haine, pături și toate cele necesare.