ff

(FOTO/ VIDEO) O nouă şedinţă de judecată din dosarul protestelor de după alegerile prezidenţiale! Vezi de ce este judecat Vlad Bileţchi

Corina Bezer

După ce prima instanță a dat câștig de cauză liderului protestelor – Vlad Bilețchi, Curtea de Apel a dispus reexaminarea cauzei în prima instanță. Astfel, dosarul a ajuns pe masa judecătorului Nicolae Costin. Azi a avut loc prima ședință şi a fost prezent doar Vlad Bilețchi, care și-a menţinut poziția înaintată, identică cu cea de acum 11 luni, când a avut loc prima judecată în acest sens. „Sunt purtat din instanţă în instanţă, pentru că am protestat liber şi paşnic după alegerile prezidenţiale fraudate din 2016. Totul a fost în conformitate cu legea. E o nedreptate. Nu voi ceda, pentru că lupta continuă”, a declarat Vlad Bileţchi, liderul „UNIREA – ODIP” pentru Liber TV. 

În cazul în care va pierde judecata, Vlad Bilețchi riscă amendă ce variază între 900 și 1200 lei. Reamintim că pe numele lui Vlad Bilețchi a mai fost pornit anterior un dosar contravențional în legătură cu aceleași proteste. Vlad Bilețchi a avut câștig de cauză și Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Centru Chișinău.

În acel dosar, Vlad Bilețchi era acuzat că ar fi blocat intenționat străzi și artere importante ale Chișinăului în timp ce desfășura protestul împotriva alegerilor fraudate. În acel dosar, Vlad Bilețchi riscă amendă cuprinsă între 1500 și 3000 lei.

Amintim că pe data de 14 noiembrie 2016, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva alegerilor fraudate.

ff