Forum Jurnalism

(FOTO) Zeci de tineri au învățat secretele jurnalismului de succes în cadrul Forumului Jurnalism

Corina Bezer

Proiectul a avut scopul de a informa publicul mai multe despre lumea mass-media și despre jurnalismul din Republica Moldova.

La prima ediție a evenimentului au participat următorii speakeri:

Dorin Galben – fost realizator/prezentator la AgroTV, reporter la ziarul „TIMPUL de dimineață”, realizator/prezentator la 10TV și deținătorul titlului onorific „Omul anului 2016” la categoria „MASS-MEDIA”.
Ana Sîrbu – fost reporter la Unimedia, JurnalTV și fost redactor-șef la Ziarul Avante, în prezent reporter la portalul de știri Agora.md, câștigătoare în „Topul Jurnaliștilor anului 2016”.

Forum Jurnalism
Daniela Beșliu – Co-fondator și redactor la ZUGO.md.

Forum Jurnalism
La eveniment a participat și Dorina Cojocaru-Filipschi – director general al Școlii de Televiziune și fost producător al emisiunii „Deșteptarea” de la Jurnal TV, care le-a vorbit tinerilor despre secretele jurnalismului de televiziune. 

Într-o atmosferă plăcută și caldă, ei au împărtășit secrete, șiretlicuri și au evidențiat riscurile, dar și avantajele acestei meserii.

Banii adunați din vânzarea biletelor urmează a fi donați lui Roman – un băiețel de 6 ani din satul Porumbeni, care suferă de paralizie cerebrală. Acesta locuiește doar cu mama sa și sora Iana de 13 ani. Tatăl, care adesea era violent, a plecat din familie.Forum Jurnalism