Ziua Drapelului de Stat

(FOTO) Ziua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniști

Corina Bezer

Harta României Mari a fost formată  de 99 de tineri cu 99 de drapele tricolor în mână. Cifra 99 va simbolizează 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918. „Tricolorul este simbolul renașterii naționale, pentru că el a stat la baza libertății și independenței noastre. Prin acest flashmob, marcăm Ziua Drapelului Național și transmitem mesajul că tricolorul unește cele două state românești. Astfel, de Ziua Drapelului de Stat dăm start campaniei „Tricolor în fiecare casă””, a declarat președintele ODIP, Vlad Bilețchi.

Ziua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniști

Ziua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniștiȘi în localitatea Văsieni, raionul Ialoveni, Ziua Drapelului de Stat a fost marcată printr-o sărbătoare inedită.  Elevii liceului au desfășurat un tricolor de 15 metri lungime pe strada principală a localității și vor împărți panglici tricolore trecătorilor. 

Ziua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniști

Ziua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniștiZiua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniștiZiua Drapelului de Stat, marcată cu mare fast de unioniștiÎn același timp, pe clădirile a circa 50 de instituții de învățământ din Republica Moldova au fost desfășurate tricoloare de minim 10 metri lungime. Proiectul este realizat de Asociația „UNIREA – ODIP” în colaborare cu Congresul Profesorilor.