Donatie Aluatu

(GALERIE FOTO) Donație de calculatoare la singurul liceu românesc din raionul Taraclia

Corina Bezer

Lotul cuprinde 8 calculatoare, 9 monitoare, 10 tastaturi, 10 mouse-uri, 5 blocuri de alimentare rezervă, precum și o imprimantă multifuncțională. 

Donatie AluatuDonatie Aluatu

Donatie AluatuEvenimentul are loc cu ocazia începutul anului școlar. Donația este posibilă grație unei colaborări fructuoase cu Asociația Samburski din România, care a reușit, într-un timp record, să faciliteze donația a peste 38 de calculatoare în raionul Soroca și Taraclia. La eveniment a fost prezent primarul localității, Anatolie Bobici, președintele „UNIREA-ODIP” și consilierul local, Vlad Bilețchi, directoarea școlii, Elena Celac, dar și mai mulți elevi, profesori și părinți. 

Donatie Aluatu

Chiar dacă avem un 1 septembrie mai diferit decât în ceilalți ani, nu trebuie să uităm de gesturile de solidaritate. Satul Aluatu este localitatea mea de suflet și de mai bine de un an, mă bucur de încrederea oamenilor de aici, care mi-au atribuit funcția de consilier local. Cu siguranță, aceste calculatoare vor contribui la creșterea nivelului de educație în aceste condiții dificile de pandemie”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”. 

Donatie Aluatu

Totodată, Vlad Bilețchi a anunțat implementarea unui nou proiect grandios pentru localitatea – renovarea capitală a blocului central al instituției de învățământ. 

Donatie Aluatu

Donatie AluatuDonatie AluatuPrin astfel de gesturi de mărinimie, înțelegem că doar unindu-ne eforturile putem realiza fapte mărețe. Chiar dacă această pandemie ne-a scos în cale o mulțime de provocări, suntem siguri că le vom depăși, datorită acestor oameni cu inimă mare”, a declarat primarul localității Aluatu, Anatolie Bobici. 

În gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia își fac studiile aproximativ 100 de copii. 

Donatie Aluatu