Gherete

Gheretele și panourile publicitare vor fi scoase de pe străzile principale ale Chișinăului

Corina Bezer

În ultimii ani a scăzut numărul gheretelor, dar a crescut cel al tonetelor, automobilelor rulotă, frigiderelor și al altor unități comerciale. De aceea acestea vor fi evacuate de pe arterele principale ale orașului și reamplasate pe străzile adiacente, a afirmat edilul capitalei.

Chirtoacă a mai precizat că în curând, consilierilor municipali urmează să li se propună spre aprobare un nou regulament privind amplasarea și emiterea autorizațiilor de funcționare a unităților comerciale ambulante. Acest lucru va permite ca orașul să capete un alt aspect, iar gheretele (statice) să fie înlocuite cu unități comerciale mobile.

De asemenea, primarul a dispus ca de la 1 iunie curent, să fie demontate toate panourile publicitare (din metal) de pe carosabil și din sensurile giratorii, dar și cele care au fost amplasate ilegal pe străzile Chișinăului, cu excepția celor care sunt electronice, deoarece acestea urmează a fi reglementate aparte, informează Moldpres.

Conform statisticilor primăriei, de la începutul anului 2007 de pe străzile capitalei au fost evacuate circa 200 de gherete din totalul celor peste 4 mii de unități.