grădiniță Moldova

Grădinițele ar putea fi redeschise după 15 iulie. Ce reguli vor trebui respectate

Corina Bezer

„Am discutat și despre posibilitatea deschiderii grădinițelor. După data de 15 iulie, dacă situația va fi favorabilă, vom redeschide grădinițele începând cu localitățile rurale. Săptămâna trecută am înregistrat o scădere cu 17% a numărului de cazuri și rata de contagiozitate a scăzut”, a declarat Dodon.

Angajații grădinițele vor trebui să respecte normele sanitar-epidemiologice, iar părinții vor semna o declarație pe proprie răspundere prin care se angajează să aducă copilul sănătos la grădiniță și să respecte cerințele de igienă.

Potrivit recomandărilor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la prima etapă grădinițele vor activa la capacitate redusă, adică, în grupe vor fi până la 15 copii. Aceștia vor fi selectați de către administrația publică locală în funcție de necesitățile familiei. 

Amintim că toate grădinițele și școlile din țară au fost închise pe 11 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, în țară a fost declarată stare de urgență până pe data de 15 mai.