De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

O fetiță mănâncă la grădiniță

Grădinițele din capitală continuă să primească produse alimentare de la agenții economici care livrau aceste produse alterate

Corina Bezer

Mihai Moldovanu, președintele grupului de lucru, a menționat că în unele grădinițe din Chișinău continuă să fie livrate produse alimentare de către aceiași agenți economici, deși unii dintre ei sunt vizați în dosarul privind licitațiile trucate și furnizarea produselor alterate în instituțiile preșcolare din capitală. Iar asta pentru că deocamdată contractele nu au fost reziliate, așa cum au anunțat autoritățile anterior.

„Conducătorii din grădinițe, fie că asistentul medical, fie că directorul grădiniței, atenționau administrațiile din sector despre neregulile apărute, de exemplu, că nu se ține cont de termenii contractului. Dacă tot erau atâtea demersuri și sunt mape întregi cu acestea la direcțiile educație, de ce era desemnat câștigător același agent economic?”, a declarat președintele grupului de lucru din cadrul anchetei de serviciu, Mihai Moldovanu.

Potrivit șefei interimare a Direcției generale educație, tineret și sport, Valentina Cujbă, în sectorul Ciocana al capitalei a fost sistată livrarea peștelui până la confirmarea calității prin certificate, iar la o grădiniță din sectorul Botanica, părinții s-au implicat în procesul de verificare a alimentelor care ajung în instituție.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că după prezentarea raportului, cei care sunt vinovați vor primi sancțiuni disciplinare.

„Mă interesează în mod special cum s-a ajuns la acest grad de nesimțire și de aroganță. După ce va fi efectuat raportul, solicit întâlniri în fiecare sector cu reprezentanții grădinițelor și cu părinții”, a spus Dorin Chirtoacă.

Amintim că în dosarul alimentelor alterate au fost reținute 18 persoane. 17 dintre ele au fost plasate în arest pentru 30 de zile, iar una se află în arest la domiciliu. Totodată, șefii din cadrul Direcţiei educaţie a capitalei, inclusiv şefi, adjuncţi şi contabili din toate sectoarele, au fost suspendaţi din funcţii pe durata anchetei.