Vaccin

Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care va oferi Republicii Moldova vaccin anti-COVID

Corina Bezer

Anunţul a fost făcut de preşedinta Maia Sandu, care a precizat că acest ajutor constă din 20 mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranşă din cele 200 mii de doze de vaccin promise de România.

Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 mii de doze de vaccin promise de România”, a scris președinta Maia Sandu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri şi câteva ordonanţe, cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face, este prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă, după ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă va fi nevoie de hotărâre de guvern pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o şedinţă online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a declarat premierul român, Florin Cîțu. 

La sfârșitul lunii decembrie 2020, președintele român Klaus Iohannis a declarat că România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.