Incendiul de la Ciocana

Guvernul va acorda un ajutor de 100 de mii de lei familiei pompierului căzut la datorie

Corina Bezer

“Aş vrea încă odată să îmi exprim tot regretul pentru decesul pompierului care a căzut în misiunea de stingere a incendiului la depozitul de pe strada Uzinelor din Capitală. Acest băiat s-a comportat ca un adevărat erou și noi avem datoria morală să ne onorăm eroii”, a spus Premierul.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat autorităților responsabile să investigheze cauzele izbucnirii incendiului pentru a stabili cine se face responsabil de acest incident tragic.

“Vreau să facem o analiză foarte profundă a lucrurilor care s-au întâmplat, de ce a izbucnit incendiul, care au fost cauzele acestuia, dar este foarte important să facem şi concluziile necesare. Să vedem cine a fost responsabil, cine a oferit autorizarea antiincendiară şi posibilitatea ca acest depozit să activeze. Să nu uităm că această anchetă este și o obligație morală față de pompierul decedat”, a conchis Pavel Filip.

Premierul a spus că eroul Ion Noga­i­lîc, căzut la datorie, va fi deco­rat post-mortem cu cea mai îna­l­tă dis­tinc­ție de stat pen­tru mili­ta­ri, Ordinul Ștefan cel Mare.