Tricolor uman în Piaţa Victoriei din Bucureşti

IMPRESIONANT// Tricolor uman în Piaţa Victoriei din Bucureşti

Corina Bezer

Noi proteste au avut loc, ieri seara, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România. Peste 60.000 de manifestanţi au făcut, în Piaţa Victoriei, un tricolor uman şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu.

Protestatarii au purtat steaguri şi pancarte cu mesaje precum: „Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, „Somnul naţiunii naşte monştri”, „Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", „Hoţii la puşcărie" şi „Grindeanu, du-te după Iordache".

Concomitent, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia Executivului, la Sibiu, Timișoara, Cluj, Brașov, Piatra Neamț, Suceava, Oradea, Tulcea și Galați. Primele proteste în Piaţa Victoriei au avut loc în 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. În cele unsprezece zile de proteste, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.