Gala Premiilor 2018

În cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018, cei mai buni promotori ai frumosului au fost premiaţi

Corina Bezer

Un juriu specializat a analizat minuţios munca regizorilor şi apariţiile actorilor pe scenele teatrelor din ţară. Titlul de cel mai bun rol masculin l-au primit actorii Serghei Vokulovskii de la Teatrul de Dramă şi Comedie din Tiraspol şi Alexandru Pleşca de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

"Asta înseamnă că tot ceea ce faci nu este în zadar şi este apreciat. – Care este secretul succesului? – Muncă, muncă şi iar muncă. trebuie să ai puţin talen, mult noroc şi evident multă muncă", a menţionat Alexandru Pleşca.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin a fost obţinut de actriţa de la Teatrul Geneza Art Dana Ciobanu.

La eveniment a fost prezent şi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Realizăm tot ce ne stă în puteri pentru crearea unor condiţii mai bune de muncă şi de trai ale actorilor şi pentru aceea ca aceşti oameni să se simtă la ei acasă, adevăraţi creatori ai vieţii spirituale a acestui popor”, a vorbit ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Premiile au fost oferite de către persoane notorii din domeniu, dar şi de înalţi demnitari.

În cadrul evenimentelor au fost premiaţi mai mulți oameni de artă ai teatrelor din Chişinău, Cahul, Bălţi şi Tiraspol. Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova este organizată pentru al XVII-lea an consecutiv.