De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

TRM

În curând va aparea postul de televiziune Moldova 2

Zina Darii

Compania „Teleradio-Moldova” planifică să solicite acordul Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a lansa postul de televiziune Moldova 2  în luna curentă.

Preşedintele TRM, Olga Bordeianu, a specificat că anul 2016 va fi un an plin de evenimente pentru „Teleradio-Moldova”. Acordurile semnate de companie obligă postul Moldova 1 să difuzeze zilnic, în perioada de vară când vor fi Jocurile Olimpice şi Campionatul european de fotbal, câte 12 ore de sport în emisie.

,,Suntem gata să solicităm chiar în luna februarie acordul CCA de a lansa Moldova 2. Atât timp cât nu vom avea finanţări externe vom folosi resursele interne ca să lansăm postul de televiziune Moldova 2” , a declarat Olga Bordeianu. 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a avizat caietul de sarcini cu propunerea de a detalia capitolul financiar al postului Moldova 2, crearea unui capitol aparte privind digitalizarea arhivei postului Moldova 1, realizarea unor buletine de ştiri în limbile minorităţilor etnice. Membrii CCA au mai propus majorarea numărului de buletine informative traduse în limbajul mimico-gestual, introducerea unei emisiuni de scurtă durată înainte de principalul buletin de ştiri, în care să se menţioneze cele mai grave erori comise în limba română.