Plantarea copacilor

În Moldova se sărbătorește Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

Corina Bezer

De la mic la mare, oamenii au pus mâna pe hârlețe, așa că mii de copaci s-au sădit astăzi în toată țara. Doar pentru cei 21 de mii de puieți plantați în capitală, s-au cheltuit aproape 480 de mii de lei, bani alocați de Ministerul Mediului, informează protv.md.

S-au sădit arbori și în parcul de pe strada Milescu-Spătaru, unde de la primele ore ale dimineții s-au adunat zeci de oameni.Dacă unii sădeau puieți de copaci, alții s-au amuzat și îngropau și bani, spunând că poate a răsări miliardul.

Mai mulți puieti de frasin, tei și artar au fost sădiți astăzi și în parcul din sectorul Ciocana, au fost plantați în jur de 2500 de copaci. Unii au făcut-o pentru prima dată,iar pentru alții aceasta a devenit deja o tradiție.

   În total, astăzi au fost plantați 8 mii de copaci în capitală, iar până la sfârșitul săptămânii urmatoare vor fi sădiți aproximativ 21 de mii.

 Acțiunea din cadrul campaniei “Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin decretul Președintelui Republicii Moldova din 13 februarie 1995. Potrivit Ministerului Mediului,în toată țara vor fi plantați peste 250 de mii de arbori și arbuști.