În premieră

În premieră, profesorii au înfiinţat un congres pentru a promova valorile naţionale româneşti

Corina Bezer

Congresul reuneşte profesori din 20 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova, însă potrivit iniţiatorilor, numărul cadrelor didactice care se vom implica va creşte. Scopul Congresului Profesorilor este de a crea o punte de legătură dintre elev/student şi profesor în vederea promovării valorilor naţionale româneşti şi a unirii Republicii Moldova cu România.  

"Congresul Profesorilor a avut deja două şedinţe, care a întrunit peste o sută de profesori din toată Republica Moldova. Ne-am unit forţele pentru a ne alătura tinerilor care luptă pentru promovarea unirii şi a valorilor naţionale româneşti. Până acum profesorii erau dispersaţi. De acum, profesorii vor fi uniţi printr-o cauză comună", a declarat Boris Volosatîi, directorul Liceului "Gh. Asachi" din capitală şi preşedintele Congresului Profesorilor. Preşedintele Congresului a accentuat că profesorii nu vor lupta împotriva cuiva, dar vor lupta PENTRU schimbare şi viitor frumos pentru tânăra generaţie.

Iniţiativa de a crea Congresul Profesorilor aparţine tinerilor de la Asociaţia Obştească "Onoare, Demnitate şi Patrie" (ODIP), întrucât profesorii sunt cei care susţin şi încurajează tânăra generaţie. Potrivit membrilor ODIP, profesorii sunt veriga de bază a societăţii, iar prin intermediul Congresului Profesorilor vor fi realizate mult mai multe activităţi naţionale în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova.

"Această structură îşi propune să fie ceva nou în Republica Moldova, pentru că niciodată cadrele didactice nu s-au reunit într-o singură asociaţie. Congresul Profesorilor are scopul de a pune o temelie durabilă a colaborării dintre elev – profesor pentru a promova valorile naţionale ale neamului nostru. Urmează să înregistrăm Congresul Profesorilor la Ministerul Justiţiei în calitate de Asociaţie Obştească, iar fondatori ai Congresului vor fi zeci sau chiar sute de profesori din Republica Moldova", a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele ODIP şi vicepreşedintele Congresului Profesorilor. 
Congresul Profesorilor întruneşte educatori, directori şi profesori din licee, gimnazii, precum şi profesori universitari.