De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

4 oameni ce imita stiluri de dans

În ritm de dans// În acest weekend a avut loc Campionatul Național de Dans

Zina Darii

Pe parcursul a două zile, au evoluat majoritatea colectivelor de dans din țară, cu aproximativ 3000 de participanți. În prima zi de concurs au fost probe clasice, sportive, iar pentru ziua a doua – street dance.

Președintele Federației de dans modern și de estradă din Republica Moldova, Victoria Basiu, a declarat: „Acest campionat național se organizează odată în an, desfășurând totodată și preselecțiile pentru campionatul mondial. La această competiție, noi selectam cei mai buni dansatori care vor participa în Ungaria la campionatul mondial, care va avea loc în luna mai. Este a 15-a ediție. Sunt 4 categorii de vârstă: copii, juvenali, juniori și adulți”.

În Republica Moldova nu există o limită de vârstă pentru participare, chiar dacă pe arena internațională, în categoria de copii se permit doar dansatorii de la 6 ani. Participanții sunt remunerați cu medalii, cupe, iar cel mai important e că obțin dreptul de participare la campionatul mondial.

În țara noastră sunt participanți și de 3 și de 4 ani. Astfel s-a creeat categoria bebe. Cu toate acestea, copiii selectați pentru campionatul mondial au vârstele cuprinse între 6 și 9 ani. Vârsta maximă la adulți nu există, întrucât Federația cuprinde și stilurile de tip belly dance, unde dansează și cei de 60 ani.