Rușii recrutează cetățenii noștri pentru armată

În timp ce deputații votează neutralitatea permanentă a RM, ruşii recrutează cetățenii noștri în armata lor

Corina Bezer

Într-o fotografie expediată redacţiei Deschide.MD se poate observa cum indivizi îmbrăcați în uniforme militare ale Federației Ruse stau lângă nişte corturi de campanie, iar, alături, se află două steaguri: unul, al Federației Ruse, iar altul, al forțelor de Menținere a Păcii din Zona de Securitate. Tot acolo se observă un panou pe care este scris:„Înrolăm cetățeni în serviciul militar prin contract al Federației Ruse”. 

Amintim că de cealaltă parte, Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, o Declarație privind inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova. Potrivit documentului, neutralitatea permanentă a statului este „o garanție a menținerii păcii și stabilității atât ăn Republica Moldova, cât și în regiune în ansamblu”.

Documentul a fost votat de 62 de deputați din PSRM, Platforma Social-democrată, PD și PCRM care îl consideră necesar. Reprezentanții PLDM și PL, dimpotrivă, îl consideră o simplă declarație politică, care nu va aduce nimic bun pentru societate.