Foc

În ultimele 24 de ore, angajații DSE au intervenit în peste 40 de cazuri de situații excepționale

Corina Bezer

Una dintre intervenții a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 22 octombrie, în raionul Sîngerei. Serviciul 901 NORD a fost apelat, cu informația că e nevoie de ajutor, în urma unui accident rutier, în apropiere de satul Cubolta, raionul Sîngerei.

Două echipaje SMURD din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți au intervenit în timp record și au acordat ajutor calificat pentru trei persoane, 48,59,62 ani, care au avut de suferit în accident. După primul ajutor acordat, persoanele au fost stabilizate de către echipele SMURD și transportate la spital, șoferul fiind în stare gravă, iar celelalte fiind cu traumatisme multiple. Din informatiile operative, se cunoaște că în accident a fost implicat  un automobil de model Wolkswagen, în care se aflau trei persoane. Mașina se deplasa în directia satului Cubolta, derapînd în chiuvet. Alte circumstanțe ale accidentului urmează să fie investigate de către organele de drept.

O altă intervenție de proporții a pompierilor, a avut loc în seara zilei de ieri, în sudul țării. Apelul către Dispeceratul 901 SUD a fost înregistrat la ora 21:00, cu informația că pe strada Milescu Spătaru din orașul Cahul  a izbucnit un incendiu. Despre situația creată a anunțat o persoană, care locuia în apropiere și a observat flăcări. Imediat, la fața locului au intervenit trei autospeciale și 15  pompieri și au constatat că incendiul se propaga pe întreaga suprafață a unei construcții de tip depozit, suprafață de aproximativ 1000 m2 și exista riscul ca focul să se extindă asupra altui depozit din apropiere. Lucrările de stingere au fost dificile, odată cu prezența materialelor inflamabile (lăzi de lemn etc) și condiții de vizibilitate redusă. Incendiul a fost localizat după aproape o oră, lichidarea acestuia fiind anunțată la ora 00:15 minute. În consecință, flăcările au distrus pereții construcției și lăzile din lemn, dar și 150 tone de struguri depozitate acolo. Totuși, a putut fi salvat depozitul din apropiere, cu o suprafață considerabilă. Circumstanțele și cauza producerii  incendiului se constată.