coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

coronavirus, 14 cazuri noi de infecatre

Încă 14 cazuri de infectare cu COVID-19, iar bilanțul a ajuns la 94

22-03-2020 17:42

Astăzi au fost investigate 124 de probe, dintre care s-au depistat 14 pozitive. Din acestea 4 sunt de import, iar 10 cu transmitere locală.

Cele de import sunt unul din Italia, doi din Ucraina și unul din România, iar cele locale sunt zece cazuri, trei cazuri sunt din Chișinău alte trei cazuri la Căușeni,unul în Ștefan Vodă, unul la Anenii Noi, unul la Hîncești și unul la Ialoveni. 

Persoanele care au contractat virusul COVID-19 în Ucraina se numără printre cei care au mers în excursia de la Mănăstirea Poceaev din țara vecină, la care au participat peste 30 de persoane.

Totodată, în Republica Moldova sunt 23938 de personae sub supraveghere. 

În total, la spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 65 de persoane, dintre care șase în stare gravă, 55 cu gravitate medie și patru în stare satisfăcătoare. La spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați opt minori, iar starea acestora se află într-o evoluție medie. La Spitalul Clinic Republican sunt internate două persoane, una în stare medie, iar alta în stare gravă. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat repetat oamenii să stea acasă, iar cei care au intrat în contact cu persoane bolnave sau au venit din zone de risc - să respecte regimul de autoizolare.