Zahăr Guvernul României

Încă 8 camioane de zahăr oferite de Guvernul României vor trece mâine Prutul

Corina Bezer

Potrivit lui Gheorghe Brega, vicepremier pe probleme sociale, la sfârşitul săptămânii, Comisia pentru ajutor umanitar va avea o întrevedere cu autorităţile locale, pentru a-i informa despre procedura de selectare şi întocmire a listelor de beneficiari.

„Aceste liste sunt aproape întocmite. Pe vineri preconizăm să-i invităm pe toţi vicepreşedinţii raionali pe probleme sociale, preşedinţii comisiilor umanitare, să discutăm cu ei, să-i informăm care este situaţia. Ajungând în raion, fiecare primar vine cu maşina împreună cu asistentul social şi preia spre sat”, a declarat el.

Comisiile pentru selectarea candidaţilor vor fi create imediat după ce autorităţile locale vor cunoaşte planul de distribuire a ajutoarelor, dar şi categoriile de beneficiari, informează TRM.

Autorităţile dau asigurări că repartizarea produselor va începe de săptămâna viitoare.

„Noi deja de săptămâna viitoare o să începem a repartiza. În primul rând ca să descărcăm depozitele, pentru că sunt supraîncărcate. Mâine posibil să vină încă un lot de zahăr, de 200 de tone. Am hotărât să repartizăm zahărul în Chişinău şi în raionalele din centrul ţării”, a adăugat Gheorghe Brega.

Amintim că, săptămâna trecută, la Chişinău au venit primele 1000 de tone de alimente oferite de Guvernul României. În următoarea perioadă urmează să fie transmise conserve, făină, pachete cu produse, dar şi 16 tone de păcură pentru păturile social-vulnerabile. 

România va sprijini şi financiar Republica Moldova, cu 150 de milioane de euro. Banii sunt acordaţi sub forma unui credit rambursabil, pe un termen de cinci ani.