coronavirus

Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19. Bilanțul victimelor ajunge la 77

Corina Bezer

În același timp, până la ziua de azi, 661 persoane au fost tratate, 101 persoane fiind externate pe parcursul zilei de ieri.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 218 – stare gravă, 535 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare. La momentul actual sunt internați 73 copii infectați cu COVID-19, starea de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare.

De la debutul pandemiei COVID-19 au fost internate 38 gravide. Până la ziua de azi, 27 dintre ele s-au tratat și 11 rămân a fi internate în instituțiile medico-sanitare publice.

La fel, de ieri și până azi, în cadrul Centrului COVID-19 a fost internați 48 pacienți cu suspecție la COVID-19. Din numărul total de cazuri, 708 sunt în rândul lucrătorilor medicali: asistenți medicali – 255, personal auxiliar – 204, medici – 189, felceri – 46, farmaciști – 13, paramedici – 1.

Cei mai mulți medici infectați sunt din cadrul spitalului raional și asistența medicală urgentă din Soroca- 115, Ștefan –Vodă- 70, Fălești- 49, Glodeni-32.

În cadrul briefing-ului de azi, ministrul Viorica Dumbrăveanu a specificat că până la finele zilei urmează să ajungă un lot de ajutor umanitar din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova, cu echipamnet de protecțiie individuală pentru lucrătorii medicali.

Oficialul a menționat și faptul că până la această zi, 3 persoane din cele care întrunesc toate criteriile pentru donarea de plasmă sanguină, au devenit donatori. În acest context, ministrul a apreciat gestul donatorilor și a îndemnat persoanele tratate de infecția COVID-19 de a susține prin actul de donare de sânge, tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă.