Incendiu imens Ciocana

Incendiul de la Ciocana: un pompier de 28 de ani a decedat

Corina Bezer

Un pompier de 28 de ani, blocat în depozitul care arde în strada Uzinelor, a murit. Informaţia a fost confirmată de către ofiţerul de presă al SPCSE, Diana Ţurcanu. La spital au fost transportaţi doi pompieri şi trei civili. La faţa locului a fost mobilizată practic toată garnizoana de pompieri din municipiul Chişinău.

 

Pompierul decedat la datorie a fost Ivan Nogailîc, de 28 de ani. Activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Era căsătorit, având doi copii.

 

La Spitalul municipal „Sfânta Treime” din capitală au ajuns şapte pompierii mobilizaţi la lichidarea incendiului din strada Uzinelor. Doi dintre ei au putut pleca după ce au primit îngrijiri medicale, ceilalţi sunt internaţi la toxicologie. Potrivit ofiţerului de presă al instituţiei, Tatiana Gumene, tot aici este internată o femeie adusă de la incendiu. Starea ei este gravă, dar stabilă.

 

Premierul Pavel Filip a solicitat, în cadrul unei şedinţe convocate de urgenţă la Guvern, pregătirea tuturor actelor pentru acordarea celei mai înalte distincţii în stat pentru profesionalism şi devotament. La fel, premierul a dispus acordarea ajutorului material familiei pompierului decedat, transmite IPN.

Incendiu

Incendiu

Incendiu Ciocana