Liderul protestatarilor

Încep intimidările! Liderul protestelor de la Chişinău, Vlad Bileţchi – cercetat de poliţie

Corina Bezer

UPDATE:  În cadrul unei conferinţe de presă, Vlad Bilețchi respinge orice acuzație la adresa sa, menționând că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare. Totodată, el a anunțat că va contesta învinuirile care i se aduc în instanțele superioare și va cere ca procesul să fie unul public. Mai mult, liderul Asociaţiei Obştești „Onoare, Demnitate şi Patrie” declară că a depus o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului prin care a cerut sancționarea mau multor posturi TV și Radio care ar fi difuzat o serie de materiale denigratoare la adresa sa.

„Poliția mi-a explicat că există un raport al activității mele, iar protestul și blocarea străzilor a fost una ilegală. Le-am explicat că protestul a fost unul spontan și neplanificat, în contextul rezultatelor alegerilor. Am mers la Primărie cu câteva ore și am obținut autorizația, se poate acest lucru de verificat. De asemenea, am solicitat și prezența colaboratorilor de poliție pentru a asigura ordinea publică. Poliția ne-a spus să încercăm să eliberăm o porțiune de stradă, dar erau prea mulți oameni la protest, nu am putut să monitorizăm acest lucru”, a declarat preşedintele ODP, Vlad Bilețchi.

„Este o intimidare evidentă. Nu voi ceda în faţa presiunilor. În spatele meu se află mii de oameni minţiţi, care vor contesta în instanţă. Noi nu cedăm”, a declarat Vlad Bileţchi.

Contactat de Liber TV, Vlad Bileţchi ne-a spus că a fost citat de Inspectoratul de Poliţie Centru, unde a primit două amenzi de câteva mii de lei. 

Vlad Bileţchi a mai spus că va susţine astăzi, la ora 11:00, o conferinţă de presă, unde va relata mai multe despre ce s-a întâmplat. 

Amintim că luni şi marţi au avut loc proteste în capitală, iar mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la fraudarea alagerilor prezidenţiale.

Petiţii