drumuri rele chisinau

Începe lupta cu gropile din Chișinău! Silvia Radu: „De luni vom repara toate gropile din oraș”

Corina Bezer

Potrivit Silviei Radu, procesul de reparaţie a drumurilor se va desfăşura în două etape. În prima etapă se va lucra la repararea gropilor apărute după sezonul de iarnă, iar în a doua etapă vor începe reparaţiile pe străzile mari care au fost incluse în planurile de investiţii.

Vom începe un program amplu de reparație a drumurilor din oraş. Vor fi astupate toate gropile calitativ. Vom intra în toate curţile şi ogrăzile acolo unde nu s-a mai intrat de 20 de ani. Întâi reparăm gropile, apoi facem reparație generală pe câteva străzi. Nu putem acționa în paralel. Din iunie vor începe lucrările de reparație generală a mai multor străzi. Cine va fi primar atunci, va trebui să semneze ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Silvia Radu, primar general interimar al mun. Chișinău.

Radu a mai anunţat că reparaţiile generale presupun inclusiv repararea trotuarelor, modificarea bordurilor şi adaptarea lor pentru a uşura circulaţia pentru oamenii cu necesităţi speciale şi mamele cu cărucioare. „Vreau să-mi cer scuze anticipat faţă de locuitorii Chişinăului pentru faptul că vom avea un trafic mai mare ca de obicei. Lucrările care vor începe vor duce automat la îngreunarea traficului. Primăria va informa în fiecare zi unde se va interveni şi unde se va lucra pe străzi”, a mai precizat Silvia Radu.

Totodată, Silvia Radu avertizează că responsabilii vor răspunde cu funcția pe care o dețin de bunul mers al acestor lucrări.

În același timp, liberalul Valeriu Munteanu spune că inițiativa nu este altceva decât o promisiune electorală. 

„Dumneaei nu este socotită primar interimar nici măcar de Guvernul lui Plahotniuc, pentru că de 9 zile Trezoreria Chișinău nu-i mai recunoaște dreptul de a semna ordinele de plată. De asemenea, nici partenerii internaționali de dezvoltare nu-i mai recunosc semnătura și proiectele finanțate de dânșii sunt înghețate, spre paguba chisinăuienilor. Cu atât mai mult Silvia Radu nu poate face drumuri dacă își va anunța candidatura pentru ca legea ii interzice activitățile de primar după data de 20 aprilie”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.