Martisor

(INEDIT) ODIP lansează Campania „Nici un Profesor Fără Mărţişor”

Corina Bezer

Scopul acestei campanii este de a promova Mărţişorul şi valorile naţionale româneşti în cadrul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova. Astfel, în perioada 1-10 martie 2016, vor fi distribuite peste 700 de mărţişoare personalizate cu tricolor cadrelor didactice din toată Republica Moldova.  Membrii Asociaţiei vor dărui fiecărui profesor din localitatea în care învaţă câte un mărţişor personalizat cu tricolor şi o felicitare cu ocazia venirii primăverii. „Mărțișorul este acel simbol al poporului român ce ne unește sufletele, ne cheamă la respectarea tradițiilor și anunță frumosul început al primăverii. Este de datoria noastră, a tinerei generaţii, să respectăm şi să promovăm obiceiurile naţionale ale neamului nostru”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP).

Martisoare tricolore

Mărţişoarele personalizate vor ajunge în instituţiile de învăţământ din Chişinău, dar şi în localităţile din Străşeni, Orhei, Leova, Hânceşti, Ialoveni, Ungheni şi Cahul. „Am vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei și primele rândunele care vestesc regenerarea naturii, să fie și un simbol al dragostei faţă de neam şi faţă de tradiţiile naţionale româneşti”, a declarat Alina Brâncă, preşedintele filialei ODIP din Orhei.

Precizăm că, în ziua de 1 Martie, românii celebrează sărbătoarea Mărţişorului, triumful primăverii asupra iernii, albul şi roşul fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.