IGP

Inspectoratul General de Poliție (IGP) are un nou șef. Cine este acesta

Corina Bezer

Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei.

Potrivit anticorupţie.md, în iulie curent, Curtea Supremă de Justiţie a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Oficialul, care a ispăşit 13 luni de închisoare în penitenciarul nr. 13, susţine că acest dosar i-ar fi fost fabricat şi este dispus să obţină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Reținerea lui Iurie Podarilov a avut loc la 24 februarie 2017, în baza unui denunț, fiind organizat de SPIA al MAI și PCCOCS și a fost pe larg mediatizată de către holdingul mediatic subordonat regimului Plahotniuc. Timp de 13 luni, cât a fost deținut în Penitenciarul nr.13, fostul oficial, el fiind ofițer de urmărire penală, nu a avut acces la materialele cauzei penale și abia după ce a fost eliberat din arest, urmare a hotărârii Curții Supreme de Justiție, care a reîntors dosarul la rejudecare, a putut să-și construiască o apărare în baza materialelor din dosar.

Podarilov a deținut funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din martie 2013.