Sursa:facebook

(INTERVIU) BĂIATUL DIN CHIȘINĂU – Cine este băiatul care scrie cu sufletul?

Sorina Noroc

   – Salut! Îți mulțumim că ai acceptat să vorbești cu echipa Liber TV. Va fi un interviu… cel puțin deosebit, pentru că vom încerca să aflăm cine ești, atât cât se poate. Când ai creat blogul și de ce ai hotărât să rămână anonim?

  –  Salut! Eu nu l-aș numi  blog. E, mai mult, un joc al retrospecției şi al regăsirii de sine… și am hotărât să-l las anonim, pentru ca fiecare persoană care citeşte toate gândurile mele să se regăsească, să nu considere că aici își expune părerea doar persoana X sau Y. L-am lăsat anonim, pentru că tot ce apare aici nu e ce scriu Eu, fondatorul comunităţii date, ci sunt gândurile care-mi dau târcoale și cărora încă nu am reuşit să le găsesc identitatea…

  – De ce Băiatul din Chișinău?

  – Băiatul din Chișinău este o variantă  masculină a Fetei din Iași. Cu Fata din Iași sunt prieten bun și, când a ajuns momentul în care trebuia să aleg un nume, m-am gândit – de ce n-aș crea un Băiat din Chișinău? Atunci, ea mi-a susținut ideea.

 – … care este foarte bună, apropo! Cine știe, poate se mărește rețeaua de fete/băieți din anumite orașe? Frumos!

  „Tot ce ştiu eu despre mine sunt lucruri care mă fac să nu fiu eu.” –asta scrii pe blog. Totuși, ce știi despre tine? Ca să știm și noi.

  – Tot ce știu eu despre mine este că doresc să adun toate cioburile care au rămas din inimile rănite si să creez o inimă nouă pentru toţi cei care au nevoie… vreau să aduc puțină sensibilitate într-o societate rece.

   Îmi sprijin sufletul de trupurile voastre independente. Şi de-al tău, mai ales de-al tău…Ţie ţi-am încredinţat tot, toată simţirea mea dintr-un foc.

    – Vrei să îi ajuți, prin cuvinte, pe cei care suferă din dragoste?

   –  Nu numai. Vreau să fac o serie de articole despre  modul în care  mi-am schimbat viaţa, după o întâlnire cu yoghinii indieni. Vreau să le spun oamenilor că, de fapt, acel noroc despre care toți vorbesc, noi singuri ni-l creăm și viața noastră e o piesă de teatru, iar regizorii suntem noi înșine…

  – Cuvinte pentru suflet, deci. Cui te adresezi, în confesiuni? Cine e „tu”?

  – „Tu” poate fi orice persoană care se regăsește în articolele mele.

Tot ce ştiu eu despre mine sunt lucruri care mă fac să nu fiu eu. Ştiu despre mine că sufăr de o afecţiune a sensibilităţii. Aşa vreau să o numesc. Rectific, afecţiune gravă a sistemului emoţional central. 

 – Care sunt primele impresii? Ce îți spun cititorii?

 – Cititorii sunt pilonii oricărui scriitor. Primele impresii, de când am pășit în această lume virtuală, sunt neutre. Cred că, atunci când scrii ceva, trebuie să scrii în așa mod, încât textul tău să fie accesibil și interesant atât pentru un adolescent, cât și pentru un matur. FIECARE feedback de la cititor este o nouă doză de energie, pentru a zbura tot mai sus.

 –  Ce vârstă ai?

 –  Vârsta nu înseamnă absolut nimic în tot ce creează un om, cât trăiește pe Terra. Am o vârstă la care sufletul e liber, iar un suflet poate fi liber și la 10, și la 65  de ani…

Dacă simți că suferința te acaparează, acapareaz-o și tu pe ea – cu speranță! 

  –  Îți lăsăm niște gânduri… incomplete. Ce ai adăuga?

   Chişinăul este oraşul… în care mai găsești câte o picătură de speranță în fiecare groapă de pe drum.

   Să creezi… înseamnă să traiești.

   Avem nevoie unii de alţii… așa cum stelele au nevoie de cer.

   Dacă simți că suferința te acaparează,…  acapareaz-o și tu pe ea – cu speranţă!

   Tinerii trebuie să țină mine… că iubirea nu cade niciodată.

   Iubirea este… iubire.

   Eu, Băiatul din Chișinău,… pentru ce am nevoie de picioare, când am aripi ca să zbor?

baiatul din Chisinau

    – Îți mulțumim! Îți dorim inspirație și mulți cititori! Continuăm să te urmărim.

 Echipa Liber TV îi mulțumește Băiatului din Chișinău pentru timpul oferit. Fiecare activitate care se orientează spre a ajuta oamenii este demnă de apreciere, iar a-ți deschide sufletul către ceilalți este un act de curaj. Felicitări, susținem astfel de inițiative!

 Găsești blogul aici:  https://baiatuldinchisinau.wordpress.com/