f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Stefan Voda, rabie, carantina, caine

Într-o localitate din Ștefan Vodă a fost confirmat un caz de rabie

17-06-2020 08:03

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmat un caz pozitiv de rabie la un câine în raionul Ștefan Vodă, localitatea Răscăeții Vechi. Această localitate va fi plasată în carantină timp de două luni.

Cadavrul câinelui a fost nimicit prin ardere și rămășițele au fost înhumate, iar în localitatea afectată de rabie la animale au fost instituite măsuri de carantină pe o perioadă de două luni, timp în care urmează să fie întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală.

A fost anunțată vaccinarea de urgență a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora. Animalele afectate nu se tratează.