De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Într-o singură săptămână, vinieta a adus în bugetul de stat 3 milioane de lei

Corina Bezer

Totodată, în cadrul activităţilor de control desfăşurate de către inspectorii Serviciului Vamal  în zonele de competenţă, în perioada  28 martie – 03 aprilie  2016 au fost înregistrate 110 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de circa 240 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova, pe ambele sensuri, a fost traversată de peste 62 mii autoturisme, circa  16 mii autocamioane și în jur de 1 900 autocare. Menționăm că cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat prin următoarele posturi vamale: Sculeni  – 15 439; Leușeni – 12 896;   Giurgiulești – Galați – 10 084.

Totodată, inspectorii vamali au contracarat, doar în weekend, 12 tentative de fraudă. Anabolizante, 5 tone de hrană pentru animale, țigări de diverse mărci, detergent, produse de igienă personală ș.a. au fost ridicate în vederea confiscării de către vameși. În plus, au fost descoperite mai multe tentative de diminuare a valorii în vamă a mărfii transportate.