Întrevedere Leancă - Firea

Întrevedere Leancă – Firea: Primăria București va contribui la renovarea unei maternități și două licee din Chișinău

Corina Bezer

Astfel, Primăria București va contribui la renovarea unei maternități și a două instituții de învățământ: Liceul „Mihai Eminescu” și Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău. În acest sens, mai mulți reprezentanți ai autorităților de la București vor veni la Chișinău pentru o evaluare exactă a costurilor necesare implementării acestor proiecte.

Totodată, vicepremierul Iurie Leancă a afirmat că dorește să aducă la Muzeul Satului din București o casă basarabeană, care să fie expusă publicului. El a solicitat în acest sens Municipalității bucureștene să facă demersurile necesare pentru alocarea unei suprafețe de teren, având în vedere că actualmente nu există spațiu pentru expunere în cadrul muzeului.

La rândul său, Gabriela Firea a dat asigurări că va avea discuții cu factorii decidenți din Guvernul României, astfel încât proiectele Chișinăului să beneficieze de sprijin atât la nivel central, cât şi la nivel local. „Voi propune, de asemenea, primarilor de sector să contribuie la reabilitarea unor unități de învățământ din Chișinău, astfel încât colaborarea dintre orașele noastre să devină concretă cât mai curând, unul dintre domeniile prioritare fiind cel al educației”, a declarat primarul general al mun. București, Gabriela Firea.