JAZZ’n Chișinău International Festival

Jazz’n Chișinău International Festival revine la Chișinău cu un program de excepție

Zina Darii

În prima zi a festivalului vor evolua artiști din Polonia, Ucraina și Germania. Cei care vor deschide festivalul de jazz vor fi „Aga Derlak Trio” și proiectul „Tamara Lukasheva Duo”.

„Aga Derlak Trio” este un proiect tânăr lansat în 2013, în componența căruia fiind pianista și compozitoarea Aga Derlak, contrabasistul Tymon Trąbczyński și toboșajul Szymon Madej. Ei au reușit să obțină nenumărate premii și distincții la festivaluri atât naționale, cât și internaționale.

Proiectul „Tamara Lukasheva Duo” include vocalista Tamara Lukasheva și toboșarul Jens Duppe, care se bucură și ei de o mulțime de premii și colaborări cu personalități internaționale, cum ar fi Orchestra Națională de Jazz de Tineret din Germania (Bujazzo).

În cea de-a doua zi a festivalului, pe scena Filarmonicii vor urca alte proiecte de talie mondială.

Proiectul „Roman Tulei Trio”, membrii căruia sunt absolvenți ai renumitei facultăți de jazz europene „Swiss Jazz School”, vor interpreta muzica lor pe alocuri neobișnuită și vibrantă, care are un specific al ei și configurează orice așteptare. Formația mai este activă în cluburi și festivaluri din Elveția și internaționale, iar acum vor evolua și la Chișinău, 18 aprilie, în cadrul festivalului.

Proiectul „Frederik Köster /die Verwandlung”, cu membrii Frederik Köster, Florian Weber, Joscha Oetz și Jonas Burgwinkel și-au făcut un nume sonor pe scena jazz chiar de la debutul lor, acum cinci ani și până în present se bucură de success.

JAZZ’n Chișinău International Festival este la cea de-a VI-a ediție. În cadrul ediției anterioare au fost implicate band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia, Senegal și Moldova, desfășurându-se și în localitățile Tiraspol, Soroca și Cimișlia.