De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Președintele României

Klaus Iohannis reacționează la declarațiile lui Dodon

Corina Bezer

„În Republica Moldova am asistat la primele alegeri prezidenţiale după mult timp. Reiterez aşteptarea României să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale. O spun în lumina declaraţiilor sale mai recente. Indiferent de acestea, România va continua să sprijine drumul european al Republicii Moldova”, a declarat Iohannis.

Preşedintele român a afirmat că Republica Moldova are nevoie de stabilitate şi implicare responsabilă a tuturor factorilor politici şi instituţionali în procesul de reforme de la Chişinău. Iohannis a reiterat sprijinul României pentru parcursul european la Republicii Moldova. În acelaşi timp, şeful statului român a amintit că, la ultima şedinţă a CSAT, a fost aprobat un plan de acţiune privind abordarea strategică a relaţiilor cu Republica Moldova. „În acest scop, reafirm sprijinul ferm al României pentru viitorul european al Republicii Moldova şi reiterez deschiderea României în acest context cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru continuarea proiectelor bilaterale de cooperare cu Guvernul şi cu autorităţile locale din Republica Moldova”, a reiterat președintele României. 

Amintim că, în cadrul vizitei sale la Moscova,  Igor Dodon a făcut declarații scandaloase la adresa României și a parcursului european a Republicii Moldova.