Ludmila Pihurov

La 60 de ani, face o altă facultate și învață limba engleză pentru a ajunge în Brazilia

Zina Darii

S-a înscris la Institutul de Formare Continuă pentru a studia limba engleză.

Bunicii și tatăl Ludmilei Pihurov  au trăit cinci ani în Brazilia, unde au muncit la o fabrică de colorat lână. 

”Aș vrea să merg în Brazilia, să văd fabrica aceasta unde părinții mei au lucrat. Fiica mea a studiat jumătate de an limba portugheză, și vorbește deja această limbă, și aș vrea împreună cu ea să călătorim”, a spus Ludmila Pihurov.

Absolventă a unei facultăți de filologie și profesoară de clasele primare, aproape întreaga viață, femeia a decis că are încă multe planuri și vise de realizat.

Eu am renunțat la lucru ca să pot să studiez la zi. Tinerii se plictisesc mai repede, dar noi ne-am obișnuit că dacă am început ceva să ducem până la capăt, greu, ușor. Bineînțeles că îmi este mai greu ca celor tineri.

”Îi este foarte greu pentru că este o începătoare. De la zero a pornit, spre deosebire de colegii care au careva cunoștință, chiar experiență. Deși uneori poate chiar greșește, dar nu renunță și nu o intimidează acest lucru. Este ca un elev exemplar care vine la școală și mereu cu tema pregătită. Este și șefa grupei. A fost aleasă pentru că este mereu la timp, nu absentează”, a declarat Angela Sârghi, profesoara de limba engleză.