ddd

„La mulți ani, plecați acasă!” De ziua lui Putin, unioniștii au cerut retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană

Corina Bezer

Înarmați cu bannere și pancarte, tinerii au scandat lozinci, precum: „Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „Armata rusă, afară”. „Astăzi, Vladimir Putin își omagiază ziua de naștere și nu întâmplător am venit în această zi în fața Ambasadei Federației Ruse. Vrem să le transmitem mesajul de „La mulți ani, plecați acasă!”. Nu suntem împotriva unei colaborări frumoase, dar nu vom tolera ocupația pe teritoriul nostru”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”. 

„Noi suntem stăpânii în casa noastră! Rușii trebuie să-și ia militarii și armamentele și să ne lase să trăim liber în țara noastră”, a declarat Pavel Vintilă, prim-vicepreședintele Noua Dreaptă. 

cc

Mai mult, unioniștii i-au adresat și o scrisoare președintelui rus, Vladimir Putin. 

Considerăm ziua dumneavoastră de naștere un moment oportun pentru a vă aduce aminte că aveți „uitată” în Republica Moldova o armată staționată ilegal. Domnule Putin, comportați-vă responsabil și aveți respect pentru neamul nostru”, se menționează în scrisoare. 

xxx

Amintim că războiul din Transnistria a început pe data de 2 martie 1992, atunci când Federația Rusă a atacat Republica Moldova. 

Click aici pentru video.