Lider unionist: „Când oare vom avea și noi

Lider unionist: „Când oare vom avea și noi, în Republica Moldova oameni care sunt gata să lupte pentru propriile interese și viziuni?”

Corina Bezer

„Putem discuta mult asupra violențelor care au avut loc din partea jandarmilor, sau despre "provocatori" în mulțime cu fața acoperită care au acționat organizat, ulterior despre gaze lacrimogene peste femei, copii și bătrâni, despre loviturile și îmbrâncelile cu jandarmii, dar și despre unii bieți jandarmi care au fost salvați tot de mulțime atunci când colegii i-au abandonat.
Astea se numesc clasică, în literatura despre proteste și manifestații revoluționare, scenariul e cunoscut. Protest, atac, violențe, nemulțumiri, gălăgie în presă, etc etc.

Pe mine mă preocupă altceva: 
1. dacă aceste proteste și sacrificii vor avea o finalitate logică și benefică așteptată de oameni.
2. Pentru că după 2009, în Republica Moldova, ne-am dat seama încetișor că am fost duși de nas și păcăliți.
3. Când oare vom avea și noi, în Republica Moldova oameni care sunt gata să lupte pentru propriile interese și viziuni, pentru că aud tot mai des "lasă, nu mai contează, oricum plec, eu nu pot schimba nimic" de care mi-e profund greață”, 
a declarat Bilețchi pe o rețea de socializare. 

Amintim că protestul diasporei, organizat vineri, 10 august, la București s-a lăsat cu violențe. Sute de protestatari au fost răniți în momentul altercațiilor, iar doi jandarmi, un bărbat și o femeie, au fost prinși în mijlocul unor protestatari și au fost bruscați.

Ulterior, procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seara din Piaţa Victoriei.