George Simion

Liderul AUR, George Simion, trece Prutul și vine la Chișinău

Corina Bezer

Liderul AUR va fi întâmpinat la fața locului de mai mulți unioniști cu drapele tricolor. 
George Simion este în continuare interzis în Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani în toamna anului 2018.

În dimineața zilei de 1 octombrie 2018, George Simion a anunțat că va încerca să treacă frontiera Albița-Leușeni, după ce, pe 28 august a primit interdicţia de a intra în Republica Moldova pentru 30 de zile. De aceea, când vameșii din R. Moldova l-au lăsat să treacă hotarul, liderul unionist s-a bucurat enorm. S-a îndreptat spre Chișinău, menționând că nu va sta mai mult de câteva ore, deoarece are niște chestiuni urgente de rezolvat la București. Seara, George Simion a moderat o emisiune la 10TV.

După aceasta, liderul unionist a pornit spre Vama Leușeni. Pe strd. Calea Ieșilor din Chișinău, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, a observat o mașină de poliție cu girofar, care i-a făcut semn să oprească. Atunci, niște bărbați în negru l-au scos pe Simion din mașină și l-au băgat în automobilul lor. Ajunși la vamă, aceștia l-au predat polițiștilor de frontieră. Acolo, George Simion a aflat că a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de cinci ani. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută și astăzi de noul regim de la Chișinău.

În prezent, George Simion conduce partidul AUR, care la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a obținut 10% dintre voturile românilor, fiind a patra formațiune din Parlament, după PNL, PSD și USR.