dd

Liderul unionist, Vlad Bilețchi, a devenit consilier local în localitatea Aluatu din raionul Taraclia

Corina Bezer

Acesta a obținut un scor de 37,11%, în pofida faptului că în raionul Taraclia, majoritatea alegătorilor și-au dat votul pentru PSRM. Vlad Bilețchi a declarat într-o conferință de presă că nu a ales întâmplător localitatea în care să candideze la funcția de consilier. Asta pentru că în vara anului 2018, anul când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, Asociația „UNIREA-ODIP”, cu sprijinul a zeci de oameni din diaspora, a reușit să renoveze singura școală cu predare în limba română din raion. Vorbim despre gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir”, care anterior se afla într-o stare deplorabilă, iar cu mobilizarea unioniștilor, elevii învață în săli de clasă moderne.

„Am decis ca la alegerile locale din 20 octombrie să mă implic într-o localitate pe care am îndrăgit-o într-o scurtă perioadă de timp. Chiar dacă are puțini locuitori, satul Aluatu se poate mândri cu oameni bravi și patrioți, care nu-și uită rădăcinile și își doresc un trai mai bun. Aici am avut ocazia să implementez un proiect de suflet – am readus la viață speranța copiilor, profesorilor și părinților din localitate de a avea o școală cu condiții decente de studii. Acesta a fost primul pas. Urmează proiecte de anvergură, pentru că doresc să transform această localitate într-un sat-model”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Vlad Bilețchi este de părere că eforturile unioniștilor trebuie concentrate astfel în fiecare localitate din Republica Moldova, nu doar în Chișinău. „Trebuie să ajungem din casă în casă, de la om la om, să cunoaștem îndeaproape necesitățile oamenilor și să depunem toate eforturile să le oferim speranța zilei de mâine. Trebuie să le demonstrăm cetățenilor că unioniștii vin cu fapte concrete, iar fiecare om, indiferent în ce colț s-ar afla, contează. Astăzi începem cu satul Aluatu, mâine ajungem în toată Țara”, a mai adăugat Bilețchi. 

La final, Vlad Bilețchi a venit cu un mesaj pentru politicieni: „Lăsați fotoliile moi și funcțiile unse cu miere. Coborâți la firul ierbii, reveniți la oameni, la sate. Doar așa vom putea câștiga lupta pentru Republica Moldova – câștigând inimile oamenilor și cele 898 de localități. Bocetele, recitalurile de poezii și fluturatul steagului este insuficient pentru a reuși. Deveniți manageri și demonstrați că sunteți capabili să faceți o viață mai bună pentru oameni”. 

Anterior, Vlad Bilețchi a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția nr. 26 din Chișinău, care cuprinde sectoarele Centru și Buiucani.