Vlad Bilețchi și Ilie Crețu

Liderul „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi și președintele Tineretului Liberal Ciocana, Ilie Crețu, REȚINUȚI DE POLIȚIE

Corina Bezer

Contactat de Liber TV, Vlad Bilețchi a relatat că au fost reținuți pe o perioadă nedeterminată. Totul s-a întâmplat după ce tinerii unioniști au instalat un cort în fața Poștei Centrale și au împărțit pliante unioniste. Bilețchi spune că un grup de socialiști, care colectau semnături pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, s-a apropiat de tinerii unioniști și au început să îi agreseze verbal si fizic. Astfel, a fost solicitată poliția, care a ezitat să se legitimeze și i-a escortat pe Vlad Bilețchi și Ilie Crețu la sectorul de poliție. 

Liderul ODIP mai spune că este învinuit că ar fi împiedicat manifestarea socialiștilor, lucru negat de Bilețchi, întrucât asociația sa avea depusă la primărie o declarație prealabilă prin care i se permitea să desfășoare manifestații pe parcursul zilei de astăzi. 

declarație prealabilă

Contactat de Liber TV, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a declarat doar că polițiștii s-au deplasat la fața locului și au luat act de incident. La rugămintea de a ne oferi mai multe detalii, Adrian Jovmir ne-a zis să nu îl deranjăm în afara orelor de lucru. 

Amintim că ieri, Vlad Bilețchi, a declarat într-o conferință de presă, că a depus 12 cereri la poliție și un demers la Parlament pe numele deputatului Odnostalco, care l-ar fi agresat.