Elena Hrenova

Limba rusă, motiv de dispută în Parlament// Hrenova: „Vă solicit să-mi adresați întrebările dvs. în limba rusă”

Corina Bezer

„Vă solicit să-mi adresați întrebările dvs. în limba rusă. Pentru că dvs. o posedați foarte bine. Eu vorbesc puțin limba de stat. Eu am terminat două cursuri în limba de stat", a declarat Elena Hrenova, deputata PSRM, ieșită la tribuna centrală a Parlamentului, pentru a prezenta un proiect de lege. Numai că solicitarea ei i-a scos din sărite pe câțiva colegi de-ai săi.

„Domnă deputat, eu o să vorbesc totuși în limba română. Mai ales că Slava Domnului, ne-am găsit 34 de deputați care au făcut sesizarea la Curtea Constituțională pentru a schimba articolul 13. Sper să revină în albia lui istorică", a declarat deputatul liberal, Lilian Carp. 

Elena Hrenova a propus un proiect de lege ce prevede majorarea pensiilor pentru anumite categorii de populație. Inițiativa ei nu a fost votată. În acest context, 34 de deputați de la PLDM şi PL au depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru modificarea articolului 13 din Constituție și anume sintagma „Limba Moldovenească cu grafie latină”, să treacă în limba română.